terug naar MENU -foto van George Hodan

terug naar BOVEN - foto van George Hodan

DE BAARNSCHE DORPS POLITIEK - INTRODUCTIE
NA 21-3-2018

Gemeenteraadsverkiezingen 2022 : hoe gaat het politieke landschap in Baarn er uit zien?


Inmiddels schrijven we donderdag 28 oktober 2021, en zijn de voorbereidingen voor de Gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 al weer in volle gang.

Dat vraagt om een nieuw overzicht, dat ik vanaf vandaag ga bijhouden. De nieuwe startpagina wordt:Gemeenteraadsverkiezingen Baarn 2022

Tijd tot volgende gemeenteraadsverkiezingen:


Gemeenteraadsverkiezingen 2018 : hoe gaat het dan verder na 21 maart 2018?

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Wat gaat er nu gebeuren?


Het was op 21 maart erg spannend in Baarn. Ook internet speelt daarbij een grote rol met o.a. de vlogs (video's) van diverse lokale politici. Zo spannend dat het misschien wel aardig is om ze allemaal eens bij elkaar te zetten.

De inspiratie voor deze pagina's kwam van de video's hieronder. Het leek me leuk om ze gewoon eens naast elkaar te zetten. De rest is er uiteindelijk uit voortgekomen. Veel leesplezier.

Onder de nieuwsberichten staan ook nog tips voor politieke partijen en interessante links.

Baarn, bijgewerkt op 5 april 2018


Laatste nieuws staat bovenaan


5 april 2018: Er wordt in de gemeenteraad flink beraadslaagd over de coalitievorming. Het ziet er naar uit dat de informateur Erwin Jansma voor behoud van de zittende coalitie gaat, als ik de pers goed lees.

RTV Utrecht || Baarnsche Courant

Planning van de informateur (De gesprekken zijn trouwens openbaar toegankelijk):

Vanavond - donderdag 5 april om 20.00 uur zou het gesprek over Duurzaamheid, Woningbouw en een aantrekkelijker ondernemersklimaat gaan.

- Maandag 9 april om 20.00 uur: Sociaal Domein

- Dinsdag 10 april om 20.00 uur: Fysiek Domein

- Woensdag 11 april om 20.00 uur: Dienstverlenend Domein

- Donderdag 12 april om 20.00 uur: Ondersteuning

Pluche hangen of hard werken?

Sommige critici zeggen wel eens dat politici op het pluche zitten en niet veel doen. Zelf denk ik dat het toch anders zit. Daarom een klein onderzoek. Ik ben nog steeds op zoek naar hoeveel uur per week raadsleden zo gemiddeld besteden aan hun raadswerk. Ik heb nu van twee lokale politici een reactie ontvangen. Twee van de 19 in Baarn.

Van Heidi van Otten kreeg ik vanavond een link naar dit artikel met de titel 'Een derde deel raadsleden: raadswerk is fulltime functie' over het werk van raadsleden. Nu wil ik natuurlijk graag weten hoe dat in Baarn zit.


28 maart 2018: Vanavond in de laatste gemeenteraadsvergadering van de 'oude' gemeenteraad werd o.a. vastgesteld of de op 21 maart behaalde verkiezingsresultaten geldig waren en of de nieuwe gemeenteraadsladen morgen op 29 maart geïnstalleerd kunnen worden. Met dank aan Inge Pastoor vond ik nu ook waar ik de komende tijd de besluitenlijsten kan vinden (bleek heel makkelijk op de website van baarn.nl). Dit is actueel voorbeeld van vanavond nog in de conceptversie overigens.


23 maart 2018: De definitieve uitslag is vandaag 23 maart om 10.00 uur bekend gemaakt op het gemeentehuis in Baarn. Dit gebeurde door de burgemeester, Dhr. M. Röell, in zijn functie van voorzitter van het centraal stembureau. De definitieve uitslag is terug te vinden op de website van de gemeente Baarn. Er waren in totaal 11.922 geldige stemmen en de opkomst in Baarn was 61,19%, iets hoger dan 4 jaar geleden en ten op zichte van het landelijk gemiddelde percentage van 55% dus heel netjes.

De definitieve uitslag staat nu ook bij de partijen vermeld. VVD wint en krijgt 5 zetels, VoorBaarn komt van niets op 3 zetels en LTS verliest en krijgt geen zetel meer.PvdA verliest 1 zetel maar behoudt er 1. Achter de cijfers voor 2018-2022 staan tussen () de verschillen met de periode 2014-2018. De lokale (die dus geen landelijke vertegenwoordiging hebben) partijen hebben in totaal nog steeds 5 zetels, net zoals in de vorige periode, maar de zetels zijn nu over BOP (2) en Voorbaarn (3) verdeeld.

Vandaag zijn ook de voorkeursstemmen bekend gemaakt en terug te vinden in het proces-verbaal van de verkiezingen op de website van de gemeente Baarn.

Vanwege die voorkeursstemmen zijn er in ieder geval bij twee partijen veranderingen in de zetelbezetting: VVD en VoorBaarn. (Bron : RTV Utrecht)

RTV Baarn heeft alle video's van de Verkiezingsavond ook online beschikbaar gemaakt op een speciale pagina. Daar kun je alles nog een keer bekijken.

De VVD heeft inmiddels Erwin Jansma aangesteld als informateur. Hij zal de eerste fase van de onderhandelingen over een nieuwe coalitie leiden (Bron: Baarnsche Courant).

Woensdag 28 maart stelt de oude gemeenteraad van Baarn de uitslag van de verkiezingen vast. Donderdag 29 maart worden de nieuwe raadsleden geïnstalleerd.


22 maart 2018: De voorlopige uitslagen staan op de pagina partijen vermeld. VVD is grote winnaar in Baarn evenals nieuwkomer VoorBaarn.


21 maart 2018: De stembureaus zijn gesloten en men is druk aan het tellen. De eerste uitslagen worden tegen middernacht verwacht. Via RTV Baarn op radio en TV kun je de uitslag volgen en ook in het Gemeentehuis kun je er zelf bij zijn.


17 maart 2018: Afgelopen donderdag vond het verkiezingsdebat in Baarn plaats. RTV Baarn verzorgde een live uitzending en heeft nu ook, in drie delen, de opname van het hele debat online gezet.

Deel 1 - Deel 2 - Deel 3


15 maart 2018: Het verkiezingsdebat voor de gemeenteraadsverkiezingen is live bij te wonen op RTV Baarn. Zo kan ik er toch bij zijn. Goede service! Ondertussen heeft hetzelfde RTV Baarn toestemming verleend om hun verkiezingsvideo's (audio opnamen) van de gesprekken met de lijsttrekkers op deze website te laten zien. Die zijn na vanavond terug te vinden op de pagina lijsten bij de 9 partijen.


14 maart 2018: Een week voor de gemeenteraadsverkiezingen. Alle deelnemende politieke partijen hebben bij RTV Baarn een promotievideo kunnen maken. Die zijn te zien op een speciale pagina op de website van RTV Baarn.

Morgenavond vindt het grote debat plaats in Theater De Speeldoos in Baarn. Inloop vanaf 18:30 uur. In de kleine zaal is dan een kleine politieke markt.Het debat begint om 20.00 uur en is ook online te volgen via de live stream van RTV Baarn en via Facebook. Details zijn beschikbaar op de website van RTV Baarn.

Op de website van de Gemeente Baarn is uiteraard ook een informatiepagina over de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.


28 februari 2018: Nog iets meer dan 20 dagen tot 21 maart 2018, de dag van de Gemeenteraadsverkiezingen. In Baarn hangen de verkiezingsposters al. Vandaag heb ik de Facebookpagina's van de 9 deelnemende politieke partijen weer bekeken.

Wil je die allemaal in een overzicht zien? Ga dan even naar mijn speciale Facebook overzicht


23 februari 2018: Gezamenlijk verkiezingsdebat RTV Baarn en Baarnsche Courant (Persbericht van 23 februari 2018)

BAARN - De Baarnsche Courant en omroep RTV Baarn hebben de handen ineen geslagen en zullen donderdag 15 maart gezamenlijk een Baarns verkiezingsdebat houden. Het debat zal worden gehouden in het Theatercafé van Theater de Speeldoos.

Tijdens de avond zullen telkens twee lijsttrekkers over een stelling discussiëren. Daarnaast mogen per stelling ook mensen uit het publiek vragen stellen aan beide politici.

De presentatie van de avond is in handen van Kevin van den Berg, Madeleine Boerma zal optreden als debatleider.

Vanaf 19.00 uur zijn belangstellenden welkom. Dan ook begint de politieke markt waarbij de deelnemende partijen zich zullen presenteren. Alle negen partijen die meedoen aan de Baarnse gemeenteraadsverkiezingen op woensdag 21 maart, hebben toegezegd te zullen meedoen aan het debat.


20 februari 2018: Vandaag waren PvdA en CU-SGP aan de beurt om te praten over hun standpunten en te debatteren over hun verschillen van mening. In een iets minder volle zaal dan vorige week, bleek het met die verschillen eigenlijk reuze mee te vallen. Anne Slingerland en Roy Bruins werkten zelfs prima samen met het bedienen van de laptop om de presentatie van hun collega politicus op het scherm te brengen. Een verfrissend open en respectvolle manier van meningen uiten, vragen van de mensen in de zaal beantwoorden en ook over de wat lastiger vragen een duidelijk antwoord geven

Vandaag werd door een vraag uit het publiek ook het op 21 maart te houden referendum over de sleepwet aangehaald. De politici werd gevraagd wat hun standpunt inzake de sleepwet was. Tot op heden heb ik op deze website dat specifieke onderdeel van 21 maart nog niet genoemd omdat het in feite los van de gemeenteraadsverkiezingen staat. Voor de goede orde zal ik bij de nuttige links ook een verwijzing naar de website over dat referendum plaatsen, waarin de aanvragers van het referendum aangeven waar het om gaat en waarom zij tegen de sleepwet zijn.

Ik heb in De Leuning nog niet gevonden waar de partijverkiezingsprogramma's liggen, maar daar zal binnenkort hopelijk een antwoord op en een foto van komen. Dat geldt ook voor het gemeentehuis en de bibliotheek. Hopelijk kan ik die morgen plaatsen.

Van GroenLinks Baarn heb ik vanavond een link ontvangen naar de pdf-versie van hun uitgebreide verkiezingsprogramma. Die staat nu ook op mijn pagina Programma's 2018-2022 vermeld. De enige pdf die ik nu nog mis, is die van LTS Baarn.


19 februari 2018: De website van lijst 7 LTS toont nu ook standpunten. Deze zijn verwerkt in mijn overzicht thema's op thema's. Een link naar de standpunten van de LTS staat ook op mijn pagina Programma's 2018-2022


15 februari 2018: Stemwijzer voor Baarn is online.

Stemwijzer Baarn Onderwerpen

13 februari 2018: Vanmorgen gingen de lijsttrekkers van de BOP en VoorBaarn in debat in de Leuning voor een volle zaal met geïnteresseerd publiek van jong tot oud. Het was een goede gelegenheid voor politici en kiezers om een aantal standpunten te bespreken. Zo kwamen de bibliotheek, huisvesting, zorg en het winkelgebied aan de orde.

Volgende week dinsdag is het volgende debat tijdens Koffie op de markt politiek. Dan zullen de PVDA en CU/SGP aanwezig zijn.

De verkiezingsprogramma's van de politieke partijen zijn overigens op schrift beschikbaar bij de Leuning, het gemeentehuis en de bibliotheek. Wel zo prettig voor mensen die het niet op de computer kunnen lezen.

Vandaag heb ik een kleine oefening gemaakt om alvast in de stemming van de gemeenteraadsverkiezingen te komen. Het is een memoryspel voor de liefhebbers. Of deze met iets grotere plaatjes en een blanco stem :-)


12 februari 2018: Vandaag mijn tweede verkiezingsvideo, met dank aan alle politieke partijen in Baarn, die mij hun verkiezingsposters mailden.


12 februari 2018: A.s. woensdag 14 februari 2018 kunnen Baarnse politici de dan te lanceren stemwijzer invullen, die vanaf 19:00 uur beschikbaar komt op https://baarn.stemwijzer.nl

Morgenochtend, tijdens Koffie op de markt politiek gaan BOP en VoorBaarn in debat in De Leuning in Baarn, 10:00-12:00 ` uur.

Verkiezingsposter CDA Baarn is ook binnen. Nu alleen die van Groen Links en PvdA nog. Ook belangrijk dat de politieke partijen even duidelijk op hun eigen website de social media vermelden waarop ze actief zijn. CDA meldde bijvoorbeeld vandaag ook een instagram account aan.
Instagram Facebook LinkedIn Instagram Facebook
Zie ook de tips


11 februari 2018: Oproep aan de Baarnse politiek gedaan om verkiezingsposters te mailen. Ik heb er nu 6 van de 9. Alleen van CDA, Groen Links en PvdA ontbreken ze nu nog. Zodra alles binnen is, ga ik er mee aan de slag.

VVD Baarn stuurde ook al een campagnevideo. Die ga ik alleen gebruiken als ik van alle partijen een video in mp4 krijg.
Wel kan ik video's op deze website tonen wanneer ik een linkje naar bijvoorbeeld een YouTube video ontvang.

Zie verder even bij de tips voor politieke partijen


9 februari 2018: Vandaag vrijdag, 9 februari, zijn de definitieve lijstnummers bekend gemaakt.

Lijst 1: BOP | Lijst 2: VVD Baarn | Lijst 3: D'66 Baarn | Lijst 4: CDA Baarn | Lijst 5: GroenLinks Baarn | Lijst 6: PvdA Baarn | Lijst 7: LTS Baarn | Lijst 8: CU/SGP Baarn | Lijst 9: VoorBaarn


8 februari 2018: Van 8 lokale politieke partijen nu de thema's / standpunten verwerkt in thema's. Alleen LTS Baarn heeft verkiezingsprogramma nog niet online gepubliceerd. Morgen, 9 februari, worden de definitieve lijstnummers bekend gemaakt.


6 februari 2018: Gisteren was de deadline voor de aanmelding van de kandidaatslijsten voor politieke partijen. Dat betekent dat we deze week (vrijdag 16.00 uur) precies weten welke politieke partijen er in Baarn mee doen en welke lijstnummers de partijen hebben. Ik zal dat vrijdagavond aanpassen.

Vandaag was de tweede bijeenkomst van Koffie op de markt politiek en hebben mensen van VVD en Groen Links gedebatteerd. Morgen een verslag in de Baarnsche Courant.

Vanavond de Raad op Pad onderwerp Mantelzorg, De Uitkijck, Margrietstraat in Baarn, inloop vanaf 19:30 uur, start om 20:00 uur

Vandaag vlaggetjes gezet bij de thema's op thema's bij de partijen BOP en CDA. Morgen verder met CU/SGP. Van VoorBaarn staan er ook al flink wat


31 januari 2018: Facebook-peiling per 31 januari 2018 gedaan en gepubliceerd. Daarnaast weer een interessante link (9) onderaan deze pagina geplaatst naar de LIVE feed van de gemeenteraadsvergadering in Baarn.


30 januari 2018: Vandaag mijn eerste verkiezingsvideo.


29 januari 2018: Bericht van Tinus Snyders ontvangen dat de LTS inderdaad mee gaat doen aan de gemeenteraadsverkiezingen samen met een voorlopig verkiezingsprogramma, dat binnenkort ook door de LTS online zal worden gezet.

Donderdag 15 maart kunt u vast in uw agenda noteren. Dan is het verkiezingsdebat van de Baarnsche Courant en RTV Baarn in Theater de Speeldoos.
Inloop vanaf 19.00 uur. Bron: Baarnsche Courant van 26 januari 2018. Het debat zou volgens berichten op Twitter ook live op RTV Baarn te zien zijn.


28 januari 2018: Kandidatenlijst met 11 mensen van VoorBaarn bekend gemaakt op 27 januari 2018 via Twitter.

Inmiddels zijn van 8 politieke partijen de kandidatenlijsten bekend. Alleen van de LTS Baarn heb ik nog geen officiële berichten gevonden, afgezien van een bericht in de Baansche Courant dat Tjark Boot op de lijst voor de LTS wil zie Tweet van de de Baarnsche Courant.


27 januari 2018: Weer een nieuwe naam bij VoorBaarn. Ook die staat weer bij het overzicht van de kandidatenlijsten.


26 januari 2018: Op de website van Welzijn Baarn heb ik eindelijk de gezochte informatie gevonden over de bijeenkomsten over de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Zie de pagina Koffie tijdens de Markt verkiezingen.

Die bijeenkomsten beginnen volgende week al en vinden plaats in De Leuning, aanvangstijd 10:00 uur.

Op 30-01-2018 is de eerste met Burgemeester Dhr. M. Röell die uitleg geeft hoe belangrijk het is om als inwoner van Baarn te gaan stemmen.

Op 06-02-2018 volgt een bijeenkomst met de VVD en Groen Links

Daarna op 13-02-2018 komen BOP en Voor Baarn aan de beurt

Op 20-02-2018 de PVDA en CU/SGP.

Op 27-02-2018 krijgen D66 en CDA de vloer.

Op 06-03-2018 geeft de griffier van de Gemeente Baarn, mw. Nelleke de Both, uitleg over de verkiezingen.

Start programma is steeds om 10.00 uur. Publiek is van harte welkom in De Leuning, Oranjestraat 8 Baarn.

Schermafdruk van de betreffende pagina ook beschikbaar als pdf-document.


25 januari 2018: VoorBaarn heeft weer 3 kandidaten voorgesteld, nog steeds in afwachting van de officiële lijst, dus de juiste volgorde is mij nog niet bekend. De drie nieuwe namen zijn toegevoegd aan mijn overzicht van alle bekende lijsten. Van de LTS helaas nog steeds geen informatie bekend.

Nog steeds in afwachting van een aantal pdf's met verkiezingsprogramma's en ik hoop dat die allemaal beschikbaar komen voor 5 februari a.s. , ook in gedrukte papieren versie bij ons gemeentehuis en bibliotheek. Met de verkiezingen op 21 maart zouden de inwoners van Baarn dan zo'n 6-7 weken tijd hebben om zich te kunnen inlezen.

VVD Baarn heeft het verkiezingsprogramma sinds 24 januari ook online en als pdf beschikbaar.


24 januari 2018: de verkiezingen in 2018 zijn vooral belangrijk voor de kiezers van 18 jaar!


19 januari 2018: weer een paar verkiezingsprogramma's gevonden - van de ChristenUnie/SGP Baarn, D66 Baarn, GroenLinks Baarn en PvdA Baarn. Van de BOP kreeg ik 'm vandaag ook toegestuurd - zie de pagina 2018-2022


5 januari 2018: Kandidatenlijst VoorBaarn heeft weer een naam vrijgegeven. Wie dat is, kun je hier lezen op de pagina Partijen bij de lijsten.

Ik heb via Twitter de politieke partijen gevraagd om hun verkiezingsprogramma in pdf-formaat. Hopelijk heb ik die allemaal snel zodat jullie ze ook kunnen lezen.


3 januari 2018: Kandidatenlijst VoorBaarn groeit nog steeds. In afwachting van de definitieve versie. De rest staat hier op de pagina Partijen bij de lijsten.

Verder is er nieuws dat waarschijnlijk op de dinsdagen in februari 2018 van 10:00-12:00 uur in De Leuning in Baarn voorlichtingsbijeenkomsten van de politieke partijen komen. Het zou steeds om een debat tussen twee partijen gaan: CDA - VVD, BOP - VoorBaarn, Groen Links - PVDA, D66 - CU/SGP. Details volgen.

Op 15 maart 2018 komt er in Theater De Speeldoos een groot debat, details volgen.

Op zaterdag 17 maart 2018 zal er een politieke markt in het centrum van Baarn georganiseerd worden. Bevestiging en details volgen.


15 december 2017: Kandidatenlijst CU-SGP beschikbaar. Staat nu ook hier op de pagina Partijen bij de lijsten.


12 december 2017: Kandidatenlijst BOP beschikbaar. Staat nu ook hier op de pagina Partijen bij de lijsten.


8 december 2017: Kandidatenlijst GroenLinks beschikbaar. Staat nu ook hier op de pagina Partijen bij de lijsten.


30 november 2017: vlaggetjes voor de 10 programmapunten 2018-2022 van VoorBaarn op de pagina thema's geplaatst, in afwachting van het antwoord op de vraag waar het onderwerp Jong & Oud bij hoort.


29 november 2017: Partijprogramma PvdA Baarn voor #GR2018 staat online. Lees het op hun website. De standpunten voor 2018-2022 volgen nog later deze week.


Op 28 november verscheen de top-3 van de kandidatenlijst van PvdA Baarn op Twitter, op 29 november kreeg ik de complete lijst. Nu ook op deze website, zie weer de lijsten.


Laat op de avond van 22 november verscheen de kandidatenlijst van CDA Baarn op hun Facebookpagina. Nu ook op deze website, zie weer de lijsten.


Gisteravond, 21 november 2017, was VVD Baarn snel met het aanleveren van hun kandidatenlijst. Die staat nu uiteraard voor jullie klaar op bij de lijsten.


Vandaag, 14 november 2017, heb ik een videovak toegevoegd. RTV Baarn publiceerde een reportage over de renovatie van het centrum van Baarn.


7 november 2017: Vandaag bleek al dat de snelheid van deze webpagina danig achteruit gaat door alle social media accounts samen op een pagina te zetten. Oplossing: toch meerdere pagina's maken. Dus vanaf vandaag zou het weer sneller moeten werken :-)

Vanaf vandaag komen er ook tips voor partijen en interessante links.

Met dank aan Ellen Koch voor de tekstcorrecties.


2 november 2017: webpagina's voor GR2018 Baarn online


VIDEO'S

LIJST 4 CDA VLOG

Bij het CDA begonnen ze met vloggen...

LIJST 1 BOP VLOG

Waarop de BOP reageerde met een eigen vlog, nou ja...kijk maar

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN BAARN 21 MAART 2018

Bekijk de verkiezingsposters voor 21 maart 2018

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN BAARN 21 MAART 2018

Gebruik je stemrecht op 21 maart 2018

TIPS VOOR DE POLITIEKE PARTIJEN

Tip 1: als je online video's maakt, zorg voor rechtenvrije muziek


Tip 2: zorg dat je website een https-protocol heeft, dan weten bezoekers dat het veilig is om deze te bezoeken.


Tip 3: Zorg dat het verkiezingsprogramma in pdf-formaat duidelijk beschikbaar en downloadbaar is op je website, dan kunnen mensen ze ook printen en aan mensen geven die geen computer gebruiken.


Tip 4: Maak gebruik van de kans je als partij ook op deze overzichtswebsite te profileren: stuur mij een foto of pdf van je verkiezingsposter.


Tip 5: Zet je verkiezingsvideo op het YouTubekanaal van jouw partij en mail mij de link naar je video.


Tip 6: Controleer de gegevens die over je partij heb vermeld, bijvoorbeeld de kandidaatslijsten en mail mij aanvullingen zoals social media accounts, LinkedIn gegevens van je kandidaten. Check ook de standpunten in het overzicht. Kloppen de vlaggetjes met links naar jullie juiste webpagina's ?

Tip 7: Zet op je website duidelijke vermeldingen naar je social media accounts. Instagram FacebookLinkedIn Instagram Facebook


INTERESSANTE LINKS

Link 1 : Gemeente Baarn Bestuur en Organisatie website Gemeente Baarn


Link 2 : Gemeente Baarn College 2014-2018 website Gemeente Baarn

Daar vind je ook linkjes naar Openbare Besluitenlijsten en naar Samenstelling college, Agenda, Coalitieakkoord, Werkwijze, Spreekuur en Ontbijten met de burgemeester


Link 3 : Gemeente Baarn Raadsinformatie website Gemeente Baarn

Met een kalender en linkjes naar audio-en videobestanden!


Link 4 : Baarnsche Courant Website


Link 5 : zoek.officielebekendmakingen.nl over 25 918 Nevenwerkzaamheden ambtsdragers en ambtenaren


Link 6 : Kieswijzer op de website van de gemeente. Vanaf 15 februari 2018 komt de informatie beschikbaar. Ik heb deze link geplaatst op 26 januari omdat de vorige link naar een niet beveiligde website ging.

Dat betrof een website van Prodemos. Privacy issues.


Link 7 : Wat is een motie en hoe werkt dat? Op de website gemeenteraad.nl staat dit uitgelegd.. Ook op Wikipedia staat er natuurlijk iets over.


Link 8 : De dorpspolitiek inkomens 2018.


Link 9 : Handig om de gemeenteraadsvergaderingen live bij te wonen als je zelf niet naar het gemeentehuis kunt gaan : LIVE mee kijken.


Link 10: de website van het referendum tegen de sleepwet en de uitgebreide uitleg op geensleep.net


info@fd-id.nl + 31 6 45 38 63 24 KVK 32121511