Minime met haar rechterhand opzij om iets aan te wijzen.
FD-ID BLOG / BLOGBERICHT ZONNEENERGIE

ZONNEENERGIE

Een van de hot items van deze tijd is zonneenergie.

9 februari 2022

Bij ons in Baarn is een hevige discussie gaande over het wel of niet aanleggen van zonneweides en het installeren van zoveel mogelijk zonnepanelen op daken van bedrijven en huizen van particulieren. Zeker bij nieuwbouw lijkt dit een prima investering.

foto van veel zonnepanelen bij elkaar, op oranje achtergrond met rechts Minime die staat te wijzen.

De vraag naar elektriciteit neemt alleen maar toe, mensen krijgen het advies een elektrische of minimaal een hybride auto te kopen, er is meer vraag naar laadpalen. Bedrijven en particulieren hebben meer elektriciteit nodig om hun gasverbruik te kunnen vervangen.

Het leek zo gemakkelijk maar er zit letterlijk een kink in de kabel, want het kabelnetwerk en de centrales waar al die stroom moet worden verwerkt en getransporteerd, is helaas niet echt meer opgewassen tegen zoveel teruglevering.

Aanpassingen van die infrastructuur kost heel veel geld maar vooral ook heel veel tijd. En dát zou natuurlijk eigenlijk nu al moeten gebeuren.

Toch willen we in 2030 onze klimaatdoelen bereiken en daar zijn al die zonnepanelen wel voor nodig.

Hoe los je dat in de tussentijd nu op?

Op televisie bij 1Vandaag gaf Jeroen Sanders, Lid Raad van Bestuur / CTO at Enexis Holding N.V. at Enexis Groep, zijn idee voor een oplossing.

Reportage EenVandaag 8 februari 2022

Het lijkt me verstandig voor de beslissers van investeringen in schone energie hier eens over na te denken. Zonder die goede infrastructuur gaan we namelijk de klimaatdoelen helemaal niet halen. Dus hoe eerder de grote netbeheerders de centrales en het kabelnetwerk gaan vernieuwen des te beter.

Misschien is daarbij zo'n oplossing om de stroom tijdelijk ergens te kunnen parkeren daar wel een belangrijk onderdeel van. Dat het duur is, jazeker, dat is duidelijk. De vraag is hoe snel je zoiets kunt realiseren.

#netcongestie #filevorming

Lees meer over dit onderwerp bij de bron: EenVandaag

Op zoek naar mijn meest actuele blogberichten of oudere berichten? Gebruik onderstaande knoppen.

MEEST ACTUELE BLOGBERICHT BLOG OVERZICHT